17 Temmuz 2012 Salı

HEDEF(SİZSİNİZ)...

Bir süredir yaz döneminin verimsizliğini köreltmek adına bir kursa yazıldım.Haftanın 2 günü, akşam işten 1 saat erken çıkıp kursa katılıyorum.40 saatlik bir program ve başlığı "Etkili İletişim Teknikleri".. Hernekadar patron yarım, katıldığım bu kursla dalga geçsede, iletişimimi kurslarla geliştiremiyeceğimi söylesede rahatsızlığının esas sebebinin, haftada 2 saat eksik çalışmam olduğunu anlamak zor değil.Kendisine bu konuda düzenlenen her türlü kursa katılsamda bizim onunla iletişim kurmamızın imkansız olduğunu ve hedef kitlemin o olmadığını açık açık beyan ettim:) Tepkisi mi? Hiç.Yüzsüzce bir hiç...

Neyse konu başlığımıza dönecek olursak bu kursta iletişim,ikna,hayır diyebilme,öfke yönetimi teknikleri vs. gibi konu başlıklarını görüyorum.40 saatin yarısından fazlasını aldım.Sonuç? Örendiğim şudur ki ben bir "HEDEFSİZİM".. Evet ne siz yanlış duydunuz nede ben yanlış söyledim.Ben hedefsizlik çekiyorum.

Üniversite istediğim şekilde,olması gerektiği tarihte bitti.Diplomam alındı.Üniversite dönemimde tüm hayallerimi olamasada, tatmin etmeye yetecek kadar kısmını gerçekleştirdim.Eğlenceli,aktif ve başarılı bir dönem olarak bile anabilirim.Bu dönemde hedef olduklarının bilincinde olmadan bile bir sürü hedefimi gerçekleştirdim.Diplomamı aldım,yetinmeyip neyime yarıcağını hala bilmediğim 2.bölümümü tamamladım,3 sene boyunca süper bir ev hayatını sürdürdüm,bu arada bir yaz Amerikaya gidip geldim,ufak işlerde çalışıp harçlığımı çıkardım,güzel arkadaşlık ilişkilerine imza attım (belkide kursa cidden ihtiyacım yok),ehliyetimi aldım,zorunlu olmadığı halde stajımı yaptım vs vs..Son olarakta dönüp kısa zamanda işimi buldum.İyi-kötü paramı kazanıyorum,işimde başarı sağlamaya çalışıyorum falan..Evet ya şimdi?

İletişim hocası dün kendi hedeflerinden bahsederken öyle bir realist yaklaştıki şaştım kaldım.Bununla yetinmeyip kendi hedeflerimi sorguladım,hemen ardından utandım..Hayatımın bundan sonrasını planlayamıyorum.Sebebinide ne istediğimi bilmememe bağlıyorum.

Ben yandım siz yanmayın.Siz siz olun HEDEF(SİZ) olmayın, "12" den vuramayacak dahi olsanız kendinize bir hedef bulun..

Tabiki böğle bilmiş bilmiş bir edayla bitirmeyeceğim, bana yardım etmenizi rica ediceğim :)

7 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. bunu tam okul bittikten 12 yıl sonra anladım, dediklerinin hepsini tamamlamıştım, iyi kötü bi işim de vardı. Ama hayatı aslında ciddiye almadığımı, hedefim olmadığını, dolayısıyla onunda beni ciddiye almadığını anlamam gördüğün gibi epey zamanımı aldı.
    hedefleri olan ve hayatta başarıyı yakalamış insanların hayat hikayelerini oku mesela, hangi alanla ilgiliysen onların elbet, kısmen işe yarıyor:)ama en önemlisi ne istediğine odaklan, bişey bulamıyorsan daha derine in, mutlaka bişey çıkacaktır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzun süredir kurcalıyorum dernlerimi..çok özel şeyler olmasada beni mutlu edecek hedeflerim var artık :)

      Sil
  3. yorumları okucam sadece belki bana da yardımcı olan biri çıkar :)

    YanıtlaSil
  4. Kuzummm örnekler vererek açıklarsan bu hedef meselesini hem sana hem kendimize yardımımız olur :)

    YanıtlaSil
  5. heeer şeyin hayırlısı olsun hollycim :)

    YanıtlaSil